Tre korta tips för relevanta citat

Citat av personer inom din organisation skapar ett liv och äkthet i ditt pressmeddelande. Din information blir tydligare genom ett förklarande citat. Är det dessutom en känd person som uttalar sig ger det en tyngd till budskapet. Här är tre korta tips för hur du hittar relevanta citat till ditt pressmeddelande.

1. Byt ut ett stycke mot ett citat

Börja skriva din brödtext. När du har skrivit några stycken, välj ett som du vill ska fastna hos läsaren lite extra. Gör sedan om det till ett citat.

2. Håll citaten relevanta för budskapet

Citat som inte förhåller sig till resten av ditt pressmeddelande är förvirrande och onödiga. Citat ska, likt resten av din text, vara relevant för läsaren.

3. Ge tydliga riktlinjer till personen som ska uttala sig

Ibland skriver du för personer som vill att du ska skriva deras citat, men ibland vill de ge egna citat. Det är då bra att ge dem tydliga riktlinjer om vad du söker för sorts citat. Var tydlig med vad du vill att de ska uttala sig om, så att det följer grundtanken kring resten av ditt pressmeddelande. En metod för att göra detta är att skicka ett utkast på pressmeddelandet, där de ser var deras citat kommer att placeras. Istället för ett skisscitat, skriv tydligt vad du vill att de ska uttala sig om. Ge personen pressmeddelandet och be dem studsa ett citat. Voilà!

Uppskattade du Tre korta tips för relevanta citat?

Vi som står bakom skrivapressmeddelande.se gör det gratis eftersom vi tycker att det är roligt. Vi önskade själva att det fanns en guide när vi började arbeta med press, så därför skapar vi den nu. Uppskattar du guiden får du gärna dela den på Twitter, Facebook eller via e-post. Om du har några frågor är du välkommen att kontakta mig på anton@skrivapressmeddelande.se.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *